на живо

Холмар Ейолфсон напуска "Левски" без пари за клуба?

"Копенхаген" е фаворит за подписа на исландския национал

Lap.bg

Футболистът на "Левски" Холмар Ейолфсон ще напусне клуба до дни, а "сините" няма да вземат пари от преминаването му в друг клуб. За това алармират от сайта Levski365, позовавайки се на два независими източника.

Според публикацията Ейолфсон има намерение или вече е задействал процедура пред ФИФА по разтрогване на договора си с "Левски". Исладецът има това право, тъй като не е получавал четири заплати по контракта си с клуба, който изпадна в тежко финансово състояние в началото на годината. Според сайта месечното възнаграждение на футболиста е 31 000 евро и "сините" нямат средства за покриването на дълга. 

Централният защитник не е играл в нито един от мачовете на тима от началото на сезона.

Ейолфсон получи повиквателна за мачовете на националния си тим срещу Англия и Белгия от турнира Лига на нациите. Неговото включване в състава не отговаря на информацията, изнесена от изпълнителния директор в клуба Павел Колев, че се възстановява след операция от херния.

Като фаворит за подписа на футболиста, от сайта посочват датският "Копенхаген". Първенството в страната все още не е започнало, а тимът от столицата има нужда от попълнение в защита.

В "Левски" се надяват именно с продажба на по-изявените си футболисти да могат да закърпят изтънелия си бюджет. Един от собствениците в клуба - Константин Папазов, наскоро разкри, че последното разплащане с футболистите е постигнато чрез заем, а парите са дошли от собственика на "Царско село" Стойне Манолов.