на живо

Хондурас няма да обжалва гола фантом на Панама (ВИДЕО)

При първото попадение на панамците срещу Коста Рика топката така и не премина голлинията

Футболната федерация на Хондурас няма да подава жалба във ФИФА заради гола фантом, който помогна на Панама да се класира на световно първенство за първи път в историята. Във вторник панамците победиха с 2:1 Коста Рика и си осигуриха директно участие на Мондиала в Русия, докато Хондурас ще играе плейоф срещу Австралия.

Генералният секретар на федерацията на Хондурас Хосе Ернесто Мехия заяви, че няма причина да бъде подавана жалба до ФИФА, тъй като става въпрос за неправилна преценка на съдиите, а подобни грешки не подлежат на официален протест.

При първия гол на Панама в двубоя срещу Коста Рика топката така и не премина голлинията, но главният арбитър Валтер Лопес от Гватемала зачете попадението. Този гол помогна на панамците да победят и да завършат на трета позиция в квалификационната група от зона "Конкакаф" пред Хондурас и Съединените Американски Щати.

Заради петото си място в крайното класиране американците не успяха да се класират на световно първенство за първи път от Мондиала през 1986-та година. От футболната федерация на САЩ все още не са обявили дали ще подадат жалба с надежда да бъде взето решение двубоят Панама - Коста Рика да се преиграе.