на живо

Хорхе Сампаоли: Бяхме по-добри от Аржентина

Херардо Мартино: Заслужавахме да победим

Отзиви след финала на турнира Копа Америка, който Чили спечели срещу Аржентина с 4:1 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията):

Хорхе Сампаоли (селекционер на Чили): "Ние бяхме по-добри от Аржентина и затова този резултат е справедлив. Ние трябваше да победим още в редовното време, защото изиграхме отличен мач. Нашата цел на финала беше да неутрализираме лидерите на съперника и да се опитаме да владеем повече топката. Меси? Да, той загуби финала, но си остава най-добрият футболист в света".

Херардо Мартино (селекционер на Аржентина): "Ние сме много тъжни. Но аз още преди финала казах, че ще продължа да разчитам на тези 23 играчи. Ще държа на този състав за Мондиал'2018. Имаме голям потенциал. Като цяло Аржентина не игра лошо в турнира, но можем и повече. На финала имахме положения, които можеше да решат изхода на двубоя. Мисля, че заслужавахме да победим Чили. Това поражение обаче не ме кара да загубя увереност".

Хавиер Масчерано (полузащитник на Аржентина): "Не мога да си обясня загубата на финала. Ние играхме на високо ниво през целия турнир, но не успяхме да се справим със съперника си на финала".

Клаудио Браво (вратар на Чили): "Посвещаваме трофея на всички граждани на Чили. Огромен опит за нас беше участието ни на Мондиал'2014 в Бразилия. Преди дузпите казах на съотборниците си, че аржентинците няма да вкарат два пъти и ние ще спечелим".