на живо

Хосеп Гуардиола срещу Диего Симеоне в битка за финал

Реваншът между Байерн (Мюнхен) и Атлетико (Мадрид) е днес

Тази вечер Байерн (Мюнхен) и Атлетико (Мадрид) ще определят първият финалист в Шампионска лига. В първата среща испанците победиха с 1:0, а реваншът ще бъде в Германия.

Кой от двата тима ще се бори за трофея, гледайте пряко пряко по bTV Action от 21:00 ч. 

Интересна ще бъде битката между двамата треньори.

За трети път след като пое Байерн, Хосеп Гуардиола ще се опита да класира отбора си на финала в турнира. Отново обаче на пътя му застава испански тим. Както и в предишните два случая с Реал (Мадрид) и Барселона, баварците не успяха да вкарат гол на чужд терен в първия полуфинален мач.

За разлика от Гуардиола, като треньор на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне може да се похвали с две титли от европейските  клубни турнири. Неговото мото е, че битките често се печелят не от по-добрият, а от този, който е по-уверен.

През уикенда Байерн изпусна да си осигури титлата в Германия. Баварците завършиха наравно 1:1 с Борусия (Мьонхенгладбах). Наставникът на мюнхенци Гуардиола остави цели 6-ма титуляри на пейката, за да бъдат готови за битката с Атлетико.

Испанците обаче също пазят сили за реванша. В събота наставникът на мадридчани  Симеоне даде почивка на част от основните си играчи, но се наложи да пуска в игра звездата на тима - Гризман. Последният донесе победата срещу Райо Валекано.