на живо

Хоуп Соло обвини Сеп Блатер в сексуално посегателство

Бившият президент на ФИФА опипал вратарката на церемония по връчването на "Златната топка", твърди тя

Getty Images

Хоуп Соло, дългогодишен вратар на американския национален отбор по футбол за жени, призна за неприличен жест и вид сексуално посегателство от страна на Сеп Блатер към нея. В интервю за поругалския всекидневник "Еспресо", известната футболистка заяви, че бившият президент на ФИФА я е опипал по задните части по време на церемонията за връчване на "Златната топка" преди четири години.

Представители на Соло потвърдиха, че твърденията на американката са верни, но самата тя отказа да коментира случая в детайли. Блатер пък не беше открит за коментар от страна на световните агенции, но швейцарецът заяви лаконично за вестник Гардиън: "Тези обвинения са просто смешни".

През последните години Соло въвлече самата себе си в редица инциденти извън терена, като най-голям шум се вдигна около домашното насилие срещу член на семейството през 2014-а.

Блатер пък има история с пренебрежително отношение към дамите, след като през 2004-а предложи да носят по-тесни гащета, за да предизвикат интерес към женския футбол.