на живо

Христо Янев атакува БФС за създаването на нова Висша Лига (ВИДЕО)

"По какви критерии ще се решава кой да участва в нея?", пита треньорът на ЦСКА

bTV

Треньорът на ЦСКА - Христо Янев, даде първата си пресконференция от пристигането на отбора след лагера в Турция, където "червените" изиграха една контрола срещу украинския Александрия, спечелена с 4:2. Днес отборът заминава за втората част от подготовката, която ще се проведе в Александруполис, Гърция.

Наставникът на "армейците" взе и отношение по темата с изваждането на Литекс и идеята за създаване на Висша лига в българския футбол. "Време е да стане ясно какво иска БФС - да погубва или да развива футбола. Създаването на тази Висша лига, за която се говори, за мен граничи с фантастиката. По какви критерии ще се решава кой да участва в нея?", каза Янев.

„Относно това, че Литекс няма да играе в А група, за мен е неприемливо. Не мога да разбера ние искаме ли да развиваме българския футбол – или обратното да го затрием“, заяви специалистът.

„По време на лагера в Гърция ще играем с 3 елитни отбора в от Гърция. Един от Висшата лига и два от по-долни дивизии. Привличането на футболисти е трудно от гледна точка на това, че тези, които ние искаме, имат договори с отборите, в които играят в А група. Почти всички имат желание да дойдат в ЦСКА, но това, че те имат професионални договори, не им дава възможност да се присъединят към нас. Правим всичко възможно да ги привлечем по честен начин и да бъдат част от отбора. Търся футболисти, които да вдигнат нивото на отбора. Нямам строго определени позиции. Ако намерим някой за средата на терена, бихме го взели. Ако намерим централен защитник, бихме взели. Нямам обаче конкретна позиция като цел“, завърши Янев.