на живо

Христо Янев: Искам да върна славата на "Нефтохимик" (ВИДЕО)

Новият треньор на "шейховете" бе представен официално на поста

Facebook

Христо Янев бе представен като новият старши треньор на "Нефтохимик" на официална пресконференция днес. Бившият наставник на "ЦСКА - София" заяви, че ще направи всичко по силите си, за да възвърне славата на "шейховете". Целта е извеждане на отбора на по-високо място в класирането.

"Тук съм да направя най-доброто, на което съм способен. Да върнем славните времена на "Нефтохимик". Ситуацията е такава. Аз като треньор и ние като екип трябва да я приемем. Трябва да се направи най-доброто, за да се излезе от нея. Това се постига с труд и работа на целия отбор", заяви Янев.

"Дошъл съм тук не, за да печеля пари, а да работя за този клуб и да направим така, че когато "Нефтохимик" излезе да играе на този красив стадион да кара другите отбори да се чувстват некомфортно", добави 37-годишният наставник.

Янев коментира предстоящия двубой с "Етър" от турнира за Купата на България, който ще се играе на 20 септември (вторник), от 16:00 ч.

„За мен това е важен мач. Не трябва да има подценяване. Имам ден и половина да се запозная с отбора, да видя реалната ситуация и с колко здрави футболисти имам. "Етър" е доказано име, със сериозен треньор, с доказани футболисти в редиците. Нашата цел е победим”, каза треньорът на "шейховете".

Накрая Янев се обърна и към привържениците на клуба: "На всички фенове искам да кажа, че искам отборът да има облик, да прогресира, да се види, че в този тим се работи не ден за ден, а с ясна визия за бъдещето."

Днес от 16:00 ч. Янев и неговите помощници Владимир Манчев и Ивайло Петров ще проведат първата си тренировка с "Нефтохимик".