на живо

Христо Йовов: Всичко това са фалшиви новини!

Бившият футболист на "сините" отрече, че е новият собственик на "Левски"

Lap.bg

Бившият футболист на "Левски" Христо Йовов отрече, че ще бъде новият собственик на "сините". Пред "Труд" играчът с прозвището Бижутера заяви, че появилите се слухове нямат общо с действителността и ще насочи енергията си към други дейности. 

"Няма такова нещо, някои хора се опитват да създават новини. Моята енергия е съсредоточена другаде. Това не ми пречи, но са фалшиви новини. Над 100 разговора проведох от сутринта. Обяснявам на всички, че няма нищо вярно, пълни измислици са това", заяви Йовов.

Вчера (7 февруари) се появиха информации, че бившият кандидат за кмет на Своге е откупил акциите на досегашния мажоритарен собственик Спас Русев. За нови собственици на "синия" клуб се спрягат той и други две легендарни фигури от близкото минало - Даниел Боримиров и Димитър Иванков, който в момента е треньор на вратарите.

Ако слуховете се окажат верни, то под въпрос е бъдещето на новия изпълнителен директор в клуба Павел Колев и на треньора Георги Дерменджиев. Двамата заеха новите позиции в началото на 2019 г.

Колев заяви, че той е бил назначен в клуба от бизнесмена Васил Божков, за който се твърдеше, че ще вземe властта при "сините".

Той допълни, че дълговете на "Левски" са набъбнали до внушителните 30 милиона лева. "Даже са повече от 30 милиона, но не с много".