на живо

Христо Стоичков влиза в управата на "Барселона"?

Камата е получил предложение

Ладислав Цветков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков може да стане част от управата на "Барселона", ако кандидатът за президент Емили Русо спечели изборите през януари.

Русо заяви, че ако бъде избран за президент на "Барса", вицепрезидент ще бъде футболният агент Хосеп Мария Мингея.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мингея, който заведе Стоичков в "Барселона" през 1990 г. след тежки и продължителни преговори с ЦСКА, призна, че българинът има предложение да влезе в управата на клуба.

"Гордост е да представя Хосеп Мария Мингея, с когото се запознах преди няколко месеца и между нас има много добра химия. Той ни доведе Марадона, Ривалдо, Меси, наскоро със сина си - и Ансу Фати. Това е част от историята на "Барса". За мен е гордост и чест да го имам в кандидатурата си", заяви Русо.

Мингея пък обяви две имена, които ще бъдат включени в проекта, ако Русо стане президент - клубните легенди Чарли Рексач и Христо Стоичков.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мингея вече е предложил на носителя на "Златната топка" за 1994 г. да влезе в екипа на Русо: "Той е близък приятел на Инфантино, близък приятел на Чеферин от УЕФА и трябва да бъде ключов човек в официалните органи, ФИФА, УЕФА, Ла Лига, Испанската кралска федерацията и във ВАР", добави агентът.

До момента са обявени 7 кандидатури за президентския пост. Изборите са в края на януари.