на живо

Хубчев: Изхождам от футболния интелект на играчите за тази тактика

"Ако знаехме откъде идва разликата, нямаше да я допуснем", каза селекционерът на националния отбор

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев разкри, че се доверява на футболния интелект на своите избраници при смяната на тактическата постройка в тима. 

В контролната среща с Босна и Херцеговина "лъвовете" изпробваха нова схема, от която специалистът е доволен, въпреки загубата с 0:1.

"Много съм доволен, че успяхме да играем тези контроли, за да се изпробва новата схема. Аз изхождам от футболния интелект на играчите и мисля, че ще продължим с тази тактика. Ще има промени за мача с Казахстан по отношение на подреждането. Ще видим и дали някой има физически проблеми", разкри Хубчев.

Той заяви, че е доволен от играта на тима през първото полувреме, но не и през второто.

"Като желание и отделни моменти през първото полувреме мисля, че можем да бъдем доволни, но през второто полувреме не бяхме много добре. Ако знаехме откъде дойде разликата в двете част, нямаше да я допускаме. С новата схема искахме да видим някои неща как ще се получат и мисля, че бяха полезни. Доволен съм, че бяхме агресивни, взимахме топката в тяхното поле. Някои неща се получиха, други не толкова", беше неговият коментар след мача.