на живо

Петър Хубчев: Нещата не зависят от нас. Затова и не правим сметки (ВИДЕО)

Георги Костадинов: Настроението е положително. Няма притеснение.

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев заяви, че е наясно със стартовия състав ден преди световната квалификация срещу Франция в София.

"Нямаме проблеми с контузени и не сме имаме през цялата седмица. Всички са здрави. От доста време знаем, че за този мач няма да можем да използваме двамата наказани. Постарали сме се, според съперника, да изберем най-подходящия състав. Наясно сме кои ще започнат", заяви Хубчев.

Снимка: Lap.bg

"Ще се опитаме да убедим момчетата да играят по начина, по който досега се представяхме в някои от мачовете, особено като домакините. Мисля, че за времето, в което работим с отбора, успяхме до известна степен на върнем малки компоненти, които са носили успехи на българския футбол във времето. Това са повече борба, движение, отдаденост. Явно не ни достигна достатъчно самочувствие, за да играем така и на чужд терен. Нямаме постоянство, но ни липсва и голямата класа", допълни той.

"Със сигурност няма човек от отбора или от федерацията, който да каже, че ще излезем да загубим мач, дори срещу съперник като Франция. Откакто работим с момчетата сме наясно, че пътят е доста труден. България не е световна сила като Франция и ще бъде трудно да се върнем на световен форум. Сега ситуацията е такава, че дори при две победи в оставащите ни два мача, нещата не зависят от нас, а от другите резултати в групата. Затова и не правим сметки", каза още селекционерът.

Хубчев ката, че все още не е решил кой ще бъде капитан в отсъствието на наказания Ивелин Попов.
"Не е решено и не е мислено по този въпрос. Имаме още две тренировки. Ще видим. Аз лично не отдавам голямо значение на това.

"Работим за нещо сериозно. Очакваме от футболистите да бъдат концентрирани за нещо голямо", каза още той.
Хубчев не отдава значение на ласкавите думи за него от страна на наставника на французите Дидие Дешан.

"Дешан е джентълмен и такива неща са обичайни преди мач. Това малко ме интересува, аз дори от няколко дни не чета нищо в медиите. Ако спечелим, тези изказвания ще имат много малко значение. Най-важното е да успеем да убедим момчетата, че със сериозна работа могат да постигнат много", каза още Хубчев.

Снимка: Lap.bg

Полузащитникът Георги Костадинов заяви, че той и съотборниците му от националния отбор на България са готови за битка срещу фаворита Франция в световната квалификация в събота от 21.45 ч. на стадион "Васил Левски" в София.

"Настроението е положително. Няма притеснение. Франция е може би най-класният отбор в световен мащаб, но ние сме готови да им дадем битка и да се представим по най-добрия начин", заяви Костадинов.

"Направихме силни мачове в София срещу другите класни съперници от групата Холандия и Швеция. Надявам се да победим и Франция. Най-важното е на терена всеки един от нас да бъде лидер на своята позиция. Ако това се случи, можем да мислим за нещо голямо", каза още той.

Тагове:

@