на живо

Петър Хубчев: Събитията около клуба не са повлияли на играчите (ВИДЕО)

"В България има няколко отбора, които няма как да спрат да съществуват"

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев коментира нулевото равенство в дербито с ЦСКА. Бившият национален селекционер заяви, че събитията около "синия" клуб не са повлияли на играчите му. Хубчев каза още, че в България има няколко отбора, които няма как да спрат да съществуват, най-вече заради фенската си маса, а ЦСКА и по-специално "Левски" са едни от тях.

"По поведението мисля, че не се видя толкова много. Имам предвид - желанието за игра, борбеността, не говоря за качеството. Успяхме до много голяма степен да предпазим футболистите от тези неща, но заслугата е на футболистите, които успяха да създадат тази атмосфера. Ако някой каже, че му е повлияло и му е попречило да играе така, както през първото полувреме, това не е честно и не е достойно за футболист на "Левски". По никакъв начин събитията около клуба не са повлияли върху подготовката. Не вярвам някой да се оправдае с това нещо", каза Хубчев.

"Няма човек, който да знае как ще се развият нещата, но има няколко отбора в България, които благодарение на фенската маса, която притежават, няма как да спрат да съществуват. Каквото и да се случи, няма как да стане. Познавам отбори, които са играли в четвърто или пето ниво на футбола в дадена страна, и пак стадионите са пълни - по 19-20 хиляди по трибуните. Специално тези два отбора от България са такива, по-специално "Левски"

"Мисля, че атмосферата на малко места може да се види, а в България - никъде. Каквото и да се говори - имало друго дерби, по-големи дербита - такава атмосфера рядко се усеща. Това е дербито, това е дразнението. Играл съм на много места и с национален отбор, но шапки долу за тези хора, които бяха на стадиона днес, и за начина, по който се държаха"

"Райнов е със счупен нос, но мисля, че ще бъде готов за следващия мач, ако му разрешат. Нашименто е с извадено рамо. Наместили са го, но не знам оттам нататък. Славчев поиска да излезе, защото има фрактура на пръста, не е тайна, и вече не можеше да ходи", каза още Хубчев.

Тагове: