на живо

Хубчев: Ще коментираме съперниците след мачовете (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по футбол бе лаконичен след жребия за Лигата на нациите

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев бе лаконичен след жребия за първия сезон на Лигата на нациите. "Лъвовете" попаднаха в група с отборите на Словения, Норвегия и Кипър.

"Най-точен коментар за групата можем да направим, след като минат мачовете. Ако сме победители, жребият ще бъде добър, ако не сме - няма да бъде добър", каза Хубчев.

"Схемата, по която се провежда този турнир, свежда до минимум възможността да има изявен фаворит. Отборите са равностойни във всички групи и всеки има своите шансове. Турнирът е съвсем нов и все още никой не може да даде оценка дали проектът ще бъде успешен", добави селекционерът.

Мачовете ще се играят през септември, октомври и ноември 2018 г. Отборите във всяка група ще играят помежду си по два пъти при разменено гостуване, както е в европейските квалификации.

Победителят от нашата група ще отиде на фаза полуфинал срещу един от победителите в другите три групи от Дивизия "С" на състезанието. Оцелелите на полуфиналите ще се срещнат на финал, победителят от който ще се класира за Евро 2020. 

Първите в четирите групи на дивизия "А" ще се класират за финалния турнир през юни 2019 г., за да се определи шампионът на турнира.

Победителите в групите ще се изкачат в по-горна дивизия. Последните пък ще изпаднат в по-долна. На тази база ще се разпределят отборите за турнира през следващата година.