на живо

Обелка от банан струваше скъпо на фен на "Тотнъм"

Когато последният ти мач на живо е дерби, загубено с 2:4...

Победата на "Арсенал" над "Тотнъм"  в лондонското дерби нанесе тежък удар по феновете на "шпорите". След последното попадение в срещата на Пиер-Емерик Обамеянг, оформило изразителния успех за "артилеристите" с 4:2, привърженик на губещия тим хвърли на терена... обелка от банан.

Като резултат, запалянкото се прости с възможността да гледа спортни срещи доживот.

"Осъждаме това действие и ще помагаме с разследването по случая. Притеснителен факт е, че в последно време инцидентите, свързани с расизма, са зачестили." , споделиха от организацията Kick It Out, бореща се с расизма по футболните терени.

6 ареста са били направени във връзка с мача. От полицията съобщиха, че трима са били пуснати под парична гаранция, един ще бъде изслушан по-късно този месец, а други двама са освободени.

"Поведение на трибуните, като това, което видяхме на мача между "Тотнъм" и "Арсенал", е недопустимо и от клуба се надяваме, че ще бъдат взети необходимите мерки", коментира говорителят на "шпорите".

Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, също се изказа остро по темата: "Трябва да се съсредоточим върху създаването на повече кампании срещу расизма. До момента глобяваме отбори, но явно не е достатъчно. Трябва да покажем на младите, че това далеч не е правилно. За мен този акт беше ужасяващ."

От Висшата лига също излязоха с кратко становище по темата: "Дискриминацията няма място във футбола и обществото като цяло."