на живо

И без Кейн, "Тотнъм" не остави шанс на "Волфсбергер" (ВИДЕО)

"Шпорите" се приближиха до осминафиналите на Лига Европа

"Тотнъм" очаквано разби австрийския "Волфсбергер" с 4:1 като гост в първия мач между двата тима от 1/16-финалите на Лига Европа. "Шпорите" пристигнаха в Будапеща, където се проведе двубоят заради COVID-рестрикциите в Австрия, без капитана си Хари Кейн, но липсата му не се усети.

Символичните домакини от "Волфсбергер" не успяха да се противопоставят на именития си съперник и Хюн-Мин Сон откри резултата още в 13'. Така южнокореецът стана едва четвъртият играч на "Тотнъм" с 20 или повече попадения в евротурнирите, като се нареди до Джърмейн Дефоу (20), Мартин Чивърс (22) и Кейн (29).

Снимка: Getty Images

Четвърт час по-късно "шпорите" удвоиха аванса си чрез Гарет Бейл, а в 34' "Тотнъм" вече водеше с 3:0, след като и Лукас Моура записа името си сред голмайсторите.

Англичаните намалиха оборотите през втората част и "вълците" върнаха едно попадение - Михаел Линдъл бе точен от дузпа в 55'. Крайното 4:1 за "Тотнъм" оформи влезлият като резерва Карлос Винисиус, който отбеляза в 88', възползвайки се от отклонена топка от друг играч, появил се като смяна - Ерик Ламела.

Снимка: Getty Images

С победа мениджърът на "шпорите" Жозе Моуриньо се приближи до 13-и пореден успех в елиминациите на европейски клубен турнир. Португалският специалист вече няма поражение при гостуване след груповата фаза на Лига Европа от декември 2002 г. насам, когато неговият "Порто" отстъпи с 0:1 на "Ланс" във Франция.

Реваншът с "Волфсбергер" е насрочен за 24 февруари (сряда).

Снимка: Getty Images