на живо

И ЦСКА спря продажбата на билети за купата

Според новите мерки срещу COVID-19 в един сектор може да има максимум 1000 души

Lap.bg

След "Левски" и ЦСКА преустанови продажбата на билети за реванша си от полуфиналите в турнира за Купата на България срещу "Ботев" Пловдив. Причината - новите мерки срещу разпространението на коронавируса.

На брифинг в МЗ здравният министър Кирил Ананиев обяви, че на футболните мачове вече ще се допускат до 1000 души на сектор.

Ограниченията влизат в сила от 00:00 часа на утрешния ден.

"Армейци,

във връзка с последната заповед на Министерството на здравеопазването относно стриктното спазване на противоепидемичните мерки и допускането само на 1000 души в един сектор по стадионите Ви информираме, че билети за секторите "Г" и "Б" вече не се продават, поради достигане на максимално допустимите бройки. Пропуските за "А" и "В" са ограничени и ще се продават до достигане на позволения лимит.

Реваншът от полуфиналите за Купата на България срещу "Ботев" Пловдив е в сряда (24 юни) от 20:30 часа на стадион "Българска армия", пише в съобщението на официалния сайт на "червените".

Междувременно стана ясно, че на директора на националния стадион "Васил Левски" ще бъде съставен акт заради лоша организация и нарушаване на задължителната дистанция сред публиката по време на съботното дерби между ЦСКА и "Левски" (3:3).

Максималният размер на акта е 3000 лв.