на живо

И Давид Силва приключи с Испания

Халфът на "Манчестър Сити" няма да игра повече за националния отбор

Getty Images

Полузащитникът на "Манчестър Сити" Давид Силва стана третият пореден играч от златното испанско поколение, който се оттегля от националния отбор. В неделя Жерар Пике обяви, че повече няма да играе за Ла Фурия, а веднага след световното първенство в Русия това направи и плеймейкърът Андрес Иниеста.

Давид Силва дебютира за представителния тим на Испания преди 12 години под ръководството на покойния Луис Арагонес. Той изигра 125 мача с националната фланелка, в които отбеляза 35 гола и спечели три големи отличия - европейските първенства през 2008 и 2012 г. и световната титла през 2010 г.

Силва обяви оттеглянето си от националния отбор чрез съобщение в социалните мрежи. Той заяви, че е много горд с постигнатото и добави, че това е едно от най-трудните решения в кариерата му.

"Живях и мечтах с отбор, който завинаги ще бъде запомнен. Не ми е лесно след всичко, което преживях, да напиша тези редове. Прекарах много дни и седмици в обмисляне на това решение. Националният отбор ми даде всичко и ми помогна да израсна като играч и като личност", каза още Силва.