на живо

И капитанът на Швейцария чака наказание заради "албански орел"

Предвид произхода на Стефан Лихтщайнер, действията му са необясними

Reuters

Не двама, а трима може да са наказаните футболисти на Швейцария за използване на считания за политически знак - "албански орел", при празнуването на головете срещу Сърбия.

И докато роденият в Косово Шакири и футболистът с албански корени Гранит Джака, могат да дадат някакво обяснение, то третият разследван е роденият и отраснал в Швейцария и нямащ нищо общо с Балканския полуостров капитан на тима - Стефан Лихтщайнер

Футболистът на "Арсенал" също си позволи по време на празненствата да използва знака, за който сърбите твърдят, че цели да провокира. Именно за това от западната ни съседка сезираха ФИФА и централата започна разследване по въпроса.

Подобни политически свързани жестове могат да костват на тримата футболисти забрана за участие в следващите два мача от шампионата. Ако от ФИФА решат да наложат тази санкция на тримата, то швейцарският отбор ще бъде без най-добрите си играчи на осминафинал.

Треньорът на Сърбия Младен Кръстаич също е разследван заради изказването си, че съдията Феликс Брих трябва да бъде съден в трибунала Хага, тъй като не отсъди дузпа в полза на "плавите".