на живо

И Ник Кирьос аут до края на сезона заради контузия

Травма в тазобедрената става мъчи австралиецът

Getty Images

Ник Кирьос няма да играе в други турнири до края на годината. Причината е контузия, която мъчи атрактивния австралиец. Той страда от травма в тазобедрената става, която не му позволява да покаже максимума на корта в оставащите няколко турнира.

Кириос приключва сезона с 31 победи и 17 загуби. Австралиецът изпрати разочароваща година, в която не спечели титла и нито веднъж не успя да премине втория кръг в турнирите от Големия шлем. Той отпадна още на старта на "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ, а в Австралия и на "Ролан Гарос" си тръгна след втория мач.

Годината за тенисиста беше изпълнена с травми не само в тазобедрената става. Той страдаше от проблеми в рамото и коляното. 

Заради темпераментния си нрав пък изтърпя няколко наказания. Той беше глобен с 10 хил. долара, след като отказа да продължи да играе в срещата от първия кръг на турнира в Шанхай преди две седмици. През миналия сезон пак там демонстративно загуби среща и имаше забрана да участва в мачове за 3 седмици.

Кирьос е поредният тенисист, който слага край на сезона предварително. През седмицата това направиха Томаш Бердих и Милош Раонич, а по-рано почивка си взеха Стан Вавринка, Новак Джокович, Анди мъри и Жил Мюлер.