на живо

И шампионът отново е Назарян (ВИДЕО)

17-годишният Едмонд тръшна не само съперниците, но и... гордия си баща

Децата на великите спортисти често остават в тяхната сянка. Има обаче и изключения. Едно от тях носи името Едмонд Назарян. Синът на един от вечните властелини на борбата класически стил - Армен Назарян, стана европейски шампион. На финала тръшна не само съперника си от Турция, но и... баща си.

Eдно време съперниците на Армен Назарян прекарваха повече време в безтегловност, надолу с главата или... проснати на тепиха. Днес геният на легедарния борец тече във вените на първородния му син Едмонд - детето-чудо на съвременната борба в класическия стил.

В сряда, в Италия, Еди грабна европейската титла в категория до 51 кг за кадети, надвивайки с 10:0 и технически туш Барис Ербек от Турция.

А емоционалната радост след победа си остава запазената марка на мъжете с фамилия Назарян.

Със своите две олимпийски, три световни и шест европейски титли, Армен Назарян е един от най-великите борци за всички времена.

За своите 17 години Едмонд пък има две европейски титли при кадетите, бронз от световно първенство и бронз от младежките олимпийски игри. Мечтата на баща и син? Това да е едва началото на шампионския им танц на тепиха.

Тагове:

@