на живо

И третодивизионният ЦСКА 1948 с Почетен знак от президента

"ЦСКА не е просто марка, а национална гордост", заявиха от президентството

Facebook

След като елитният ЦСКА получи почетен знак от президента на България Румен Радев, аматьорският клуб ЦСКА 1948, също бе уважен от държавния глава с отличие. Поводът за жеста от страна на президентската институция е 70-годишнината от основаването на спортното дружество на "червените".

На церемонията във Военния клуб от името на държавния глава, неговият съветник по младежта и спорта Георги Александров официално връчи плакета и заяви, че за него е удоволствие да приветства легендите на "червените", които са отбелязвали голове в близкото и далечно минало.

"За мен е истинско удоволствие да присъствам днес на празника на най-великия български футболен клуб. Изключително се вълнувам, тъй като съм в присъствието на най-добрите футболисти, на които бях съвременник и имах възможност да ги наблюдавам, макар и като привърженик на синия клуб, имах удоволствието да гледам на живо и Ради Здравков, и Спас Джевизов. Бях горд, когато те вкарваха голове на големите европейски грандове. Радвах се заедно с тях. Радваме се и днес. Надяваме се, че за в бъдеще клубът ще просъществува и ще се завърне много бързо в елитния спорт, в елитния футбол. И отново ще радва милионите фенове. Защото ЦСКА е не просто марка. ЦСКА е национална гордост, ЦСКА е национална емблема и ЦСКА е спортна слава", заяви Александров.