на живо

Ибрахимович на път да разбие сърцата на миланските фенове

Нападателят предпочита МЛС пред Серия "А"

EPA

Нападателят на ПСЖ Златан Ибрахимович е заявил вчера вечерта пред „Yahoo sports”, че би продължил кариерата си в американската Мейджър лийг сокър през следващия сезон. Бившите шефове на шведа от Милан не крият амбициите си да го привлекат повторно в редиците на италианския гранд, но последното изказване на Ибрахимович може да го отдалечи от „Сан Сиро”.

Това без съмнение би разочаровало голяма част от феновете на Милан, които се надяват да видят етническия босненец с екип на любимия им отбор.

„Да, абсолютно! Бих желал да играя в Америка”, така отговори Ибрахимович на въпрос дали би продължил кариерата си зад океана. „Нямам проблем да се състезавам там. Кой отбор? Дали ми е позволено да кажа? Не, не ми е позволено.”

„Мисля, че това би било невероятно изживяване. Забелязал съм, че футболът добива все по-голяма популярност в САЩ. Имам предвид, че за последно бях там преди около 10 години и играта не беше на нивото, което е момента, така че има израстване. Смятам, че много футболисти искат да отидат там, за да играят”, допълни шведът.

„Не бих отишъл да играя в САЩ, за да разчитам само на името си. Искам да постигна определени резултати. В противен случай не бих се ангажирал. Работата ми е да печеля трофеи – затова играя, това ми е работата”, завърши нападателят.