на живо

Ибрахимович: Най-накрая се завърнах у дома! (ВИДЕО)

Шведът пристигна в Милано

Ибрахимович: Най-накрая се завърнах у дома! (ВИДЕО)

Златан Ибрахимович вече е в Милано. 38-годишният нападател ще премине днес задължителните медицински прегледи, а утре ще проведе и първа тренировка с "Милан".

Миналата седмица шведът подписа с "росонерите" до края на сезона, а в договора му има опция за удължаване с още една година.

Ибрахимович премина в италианския гранд като свободен агент след края на контракта му в "ЛА Галакси".

Голмайсторът прекара два сезона в "Милан". През 2010 г. той бе преотстъпен от "Барселона" и веднага помогна на тима да спечели титлата в Серия "А". През 2011 г. Ибрахимович подписа постоянен договор, а година по-късно направи трансфер в ПСЖ. За двата си сезона при "росонерите" той изигра 85 мача и отбеляза 56 гола.

"Спомням си как преди много години кацнах на това същото място. Най-важното е, че съм щастлив от завръщането си. Винаги съм казвал, че това е моят дом и най-накрая се завърнах. Играл съм за други отбори през годините, но сега съм отново тук и само това има значение. Нямам търпение да видя феновете на "Сан Сиро" и да накарам стадиона отново да скача от радост", каза шведът при кацането си.

Снимка: Reuters

Привържениците на "Милан" се надяват Ибрахимович да изкара тима от дупката, в която изпадна.

В момента "росонерите" са на 10-о място в Серия "А", а преди зимната пауза записаха и най-тежката си загуба от 21 години насам - поражение с 0:5 от "Аталанта".

Междувременно стана ясно, че шведът е избрал да играе с номер 21. Той никога не е носил екип с този номер. В първия си период в "Милан" Златан бе с №11, а в останалите си отбори е бил с фланелки с номера 8, 9, 10, 18 и 49.