на живо

Ибрахимович откри головата си сметка за "Милан" (ВИДЕО)

38-годишният швед стана петият най-възрастен голмайстор за "росонерите" в Серия "А"

Getty Images

Златан Ибрахимович откри головата си сметка за "Милан" в първия си мач като титуляр. 38-годишният швед отбеляза попадение при победата с 2:0 срещу "Каляри" в двубой от 19-ия кръг в Серия "А". Ибрахимович вкара и втори гол в 82-ата минута, но той бе отменен поради засада.

Ибрахимович, който се присъедини към "росонерите", след като договорът му с "ЛА Галакси" изтече, се разписа в 64-ата минута. Той дебютира за "Милан" миналия кръг при равенството срещу "Сампдория", но тогава влезе като резерва и не успя да вкара гол. 

Със своите 38 години и 100 дни, Ибрахимович се превърна в петия най-възрастен голмайстор в Серия "А" с екипа на "червено-черните". Преди него са Алесандро Костакурта (41 години и 25 дни), Паоло Малдини (39 години и 277 дни), Филипо Индзаги (38 години и 277 дни) и Нилс Лидхолм (38 години и 120 дни). 

Също така Ибрахимович вкара гол 5599 дни след първото си попадение в елита на Италия с екипа на "Ювентус".

32 секунди след началото на второто полувреме Рафаел Леан изведе "Милан" напред в резултата, отбелязвайки най-бързия гол за "росонерите" в Серия "А" през втората част от месец май 2012 г., когато Ибрахимович се разписа срещу "Интер". 

Играчите на Стефано Пиоли прекъснаха серия от три мача без победа и се изкачиха на осмо място в класирането с 25 точки. Отборът на "Каляри" е шести с 29.