на живо

Ибрахимович се завърна при страхотен обрат на "Милан" (ВИДЕО)

"Росонерите" сразиха "Верона" и излязоха начело в Серия "А"

Ибрахимович се завърна при страхотен обрат на "Милан" (ВИДЕО)

Шоу на ст. "Сан Сиро"! "Милан" срази "Верона" с 3:2 у дома в мач от 8-ия кръг на италианската Серия "А". "Росонерите", които бяха без трима основни играчи - Тео Ернандес и Браим Диас заради COVID-19 и контузения Майк Менян, се наложиха след обрат от 0:2.

За феновете на гранда от Милано има и друга добра новина - завръщането в игра на Златан Ибрахимович, появил се като смяна в 77', за да запише своя мач №100 с червено-черния екип в Калчото.

Тази вечер "Милан" показа колебания преди почивката и гостите се възползваха. Джанлука Капрари даде аванс на "Верона" в 7', а в 24' Антонин Барак удвои от дузпа, отсъдена за фаул на Алесио Романьоли срещу Никола Калинич.

Снимка: Getty Images

Треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли реагира - на почивката Раде Крунич и Саму Кастийехо замениха Даниел Малдини и Алексис Салемакерс.

Домакините осъществиха натиск и той даде резултат в 59', когато Рафаел Леао центрира, а Оливие Жиру прати топката в мрежата зад Лоренцо Монтипо. Стигна се до 73' - нарушение срещу Кастийехо и дузпа за "Милан". Зад топката застана Франк Кесие, който не сбърка - 2:2.

Снимка: Getty Images

Малко след изравнителния гол в игра за "Милан" влезе Ибрахимович. Шведската суперзвезда бе извън терените от 12 септември насам поради контузия. Появата му може би стресна гостите, защото секунди по-късно Корай Гюнтер си отбеляза нелеп автогол, подарявайки трите точки на тима от Милано.

С успеха "Милан" се изкачи на върха във временното класиране. "Росонерите" са с актив от 22 точки - една повече от "Наполи", който приема "Торино".

Снимка: Getty Images

В неделя (17 октомври) спортният канал на bTV Media Group - RING, ще излъчи три двубоя от 8-ия кръг на Серия "А". Програмата ни започва с "Каляри" - "Сампдория" от 13:30 ч. и продължава с "Емполи" - "Аталанта" от 16:00 ч., преди да завърши в понеделник с "Венеция" - "Фиорентина" от 21:45 ч.