на живо

Ибракадабра! Златан изведе "Милан" до дългоочакван успех срещу "Наполи"

"Росонерите" победиха с 3:1 и отново излязоха начело в Серия "А"

Getty Images

"Милан" записа успех с 3:1 като гост на "Наполи" в последна среща от 8-ия кръг на италианската Серия "А". С победата, за която с основна заслуга бе неостаряващият Златан Ибрахимович, "росонерите" се върнаха на върха в класирането.

Така "Милан" прекъсна лошата си серия на "Сан Паоло", където нямаше успех в 11 поредни срещи - 6 загуби и 5 равенства. "Росонерите" спечелиха в Неапол за втори път от началото на века.

"Дявола" е без поражение в последните си 15 визити (10 победи и 5 равенства). Нещо, което "Милан" не е постигал от 2004 г. насам, тогава под ръководството на Карло Анчелоти.

Снимка: Getty Images

На "Сан Паоло" 39-годишният Ибрахимович отбеляза два гола - съответно в 20' и 54', а третото попадение за "Милан" падна в добавеното време и бе дело на резервата Йенс Петер Хауге.

За "Наполи" в 63' се разписа Дрийс Мертенс, но само две минути по-късно домакините останаха с човек по-малко заради втори жълт, респективно червен картон на Тимуе Бакайоко - бивш играч на "Милан".

Снимка: Getty Images

Фокусът продължава да бъде върху Ибрахимович, който вече има 10 гола от началото на сезона и се разписа в осми пореден двубой. Златан стана най-възрастният играч с 10 попадения след 8 кръга в Серия "А". До днес рекорда държеше Силвио Пиола на 29-годишна възраст през сезон 1942/43. Единствено великият Марко ван Бастен е с повече в клубната история - 12 гола през 1992/1993.

В лагера на миланския гранд обаче имат повод за притеснение, тъй като шведският таран получи контузия в края на тазвечершния мач и бе заменен принудително.

Снимка: Getty Images

"Милан" оглавява Серия "А" с актив от 20 точки, пред "Сасуоло" с 18 и "Рома" със 17. Шампионът "Ювентус" допълва топ 4 с 16 точки. "Наполи" остава шести с 14.

В следващия кръг "Милан" приема "Фиорентина", а "Наполи" - "Рома".