на живо

Ибракадабра! Златан осигури първи трофей на Моуриньо в "Юнайтед" (ВИДЕО)

"Червените дяволи" триумфираха в двубоя за "Къмюнити шийлд" на "Уембли"

Ибракадабра! Златан осигури първи трофей на Моуриньо в "Юнайтед" (ВИДЕО)

Жозе Моуриньо може да се похвали с първия си трофей като мениджър на "Манчестър Юнайтед" - и то още след дебютния официален мач с новия си тим. "Червените дяволи", които през миналия сезон вдигнаха купата на Англия, надиграха шампиона на страната "Лестър" с 2:1 и спечелиха "Къмюнити шийлд".

Пред 90 хиляди зрители на стадион "Уембли" Златан Ибрахимович също изигра първия си официален двубой за "Юнайтед" и присъствието му на терена се оказа ключово за крайния изход. Именно шведският нападател отбеляза победния гол за своя тим в 83'.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди това, в началото на второто полувреме, Джейми Варди бе изравнил резултата за "Лестър", след като Джеси Лингард бе дал преднина на гранда от Манчестър в 32'. Младият полузащитник се разписа след великолепен индивидуален пробив, преминавайки покрай шестима футболисти на съперника.

И точно, когато изглеждаше, че носителят на първия трофей от новия сезон в английския футбол ще бъде определен след изпълнение на дузпи, Ибрахимович демонстрира своята класа. Шведът вкара първото си попадение за "червените дяволи" в официална среща и изглежда още от сега започва да оправдава очакванията на фенове и специалисти за представянето му при рекордьора по титли на Англия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Юнайтед" спечели "Къмюнити шийлд" за също рекорден 17-ти път в историята на двубоите между шампиона и носителя на купата. За Лестър това бе първо участие в подобна среща.

След седмица и двата отбора започват участието си във Висшата лига на Англия. "Манчестър Юнайтед" гостува на "Борнемут", а за "Лестър" предстои визита на новака "Хъл".