на живо

Идея: Висшата лига се завръща на 1 юни, следващият сезон започва по план

Само 4 седмици пауза между кампаниите

Reuters

Футболът в Англия спря на 13 март. Едно от най-гледаните първенства в света - Висшата лига, беше прекъснато в опит да бъде спряно бързото разпространение на коронавируса. 

От тогава организаторите на шампионата правят планове кога мачовете да бъдат подновени. Последната идея е това да се случи на 1 юни при благоприятно развитие на ситуацията.

Според британското издание "Телеграф", датата не е фиксирана, но стремежът е футбол на Острова отново да се играе в срок до 10 седмици. 

До края на шампионата остават 9 кръга. Идеята е всички мачове да бъдат изиграни за 6 седмици. Така краят на сезон 2019/2020 ще може да бъде обявен в началото на юли.

Стартът на новия сезон пък е предвиден за 8 август. Това означава, че футболистите ще имат само 4 седмици за почивка и подготовка, а треньорите - за промени и трансфери.

Защо 1 юни? Според "Телеграф", това е ориентировъчната дата, до която клубовете ще могат без проблем да изплащат заплати на своите футболисти, без да имат приходи от мачове.

В момента "Ливърпул" е водач в класирането на Висшата лига, като мърсисайдци се нуждаят от две победи, за да вдигнат първата си титла от 30 години насам.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

Англия футбол