на живо

Играч на Динамо (Букурещ) припадна по време на мач и почина в болницата

Трагедията разтърси футболисти и фенове по целия свят. Всички мачове в румънското първенство бяха отложени.

Twitter

26-годишният футболист на румънския Динамо (Букурещ) Патрик Екенг припадна по време на двубой срещу Виторул (3-3) късно снощи и почина малко след това в болницата, съобщи Би Би Си. 

Камерунският дефанзивен халф влиза в игра като резерва в 63-ата минута на мача и само шест минути по-късно пада на тревата без видима причина. Екенг е откаран с линейка в болницата, където множество лекари са се борили да спасят живота му, но неуспешно.

Местни медии съобщават, че в самата линейка не е имало нужното медицинско оборудване, тъй като тя била предназначена стриктно за транспорт до болничното заведение. Причините за смъртта на играча на Динамо (Букурещ) ще станат ясни след аутопсията, но според предварителни информации става въпрос за кардиогенен шок.


Футболисти и фенове от цял свят изразиха съпричастност към трагедията, като един от тях е съотборникът на Патрик Екенг в камерунския национален отбор Стефан М'биа. 

Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал и защитникът на Арсенал Хектор Белерин също изразиха подкрепа към семейството и близките на Екенг.



През последните 5 години над 30 футболисти починаха по време или малко след футболен двубой. След поредния подобен случай, агентът на Патрик Екенг - Хасан Анил Екен, призова ФИФА за оборудването на мини болници на всеки стадион, за да се избегнат трагедии като снощната.