на живо

Играч от Бундеслигата: Не се казвам така и съм по-възрастен (ВИДЕО)

Странният случай на Силас Вамангитука

Нападателят на германския елитен "Щутгарт" Силас Вамангитука направи сензационно разкритие! Оказва се, че той не се казва така... и не е на 21, а на 22 години. Силас използвал фалшива самоличност, като признал пред клуба, че е станал жертва на измамни практики от страна на бившия си агент.

Твърди се, че последният сменил имената и датата на раждане на Силас, за да улесни негов трансфер. Това се случило преди две години, когато талантът носи екипа на френския "Париж" и живее при агента.

Силас всъщност не е Вамангитука, а Катомба Мвупма. От "Щутгарт" подозират, че е направено, за да се прекъсне връзката на Силас с родния му клуб в Демократична Република Конго и да се увеличи неговата зависимост от агента.

"През последните няколко години живеех в постоянен страх и също така бях много притеснен за семейството ми в Конго. За мен беше трудна стъпка да разкрия историята.", споделя Силас.

Чисто юридически, картотеката на футболиста се приема за валидна, но от бившия клуб на Красимир Балъков все пак очакват Силас да получи нова. Нападателят е една от приятните изненади през изминалия сезон. Катомба Мвумпа блесна с 11 гола и 5 асистенции в 25 шампионатни двубоя. Силас премина при "швабите" от "Париж" с трансфер на стойност 8 млн. евро.