на живо

Играчи на "Арсенал" влязоха в ролята на съдии, за да преосмислят поведението си на терена (ВИДЕО)

Жиру, Чех и Начо Монреал следяха за спазването на правилата на играта по време на приятелски мач между аматьори

Интересен начин за "превъзпитаване" на своите футболисти намери ръководството на "Арсенал". Трима от звездите на "артилеристите" влязоха ролята на съдии по време на приятелски мач между аматьорски състави, за да разберат какво е да носиш отговорност за спазването на футболните правила.

Главен рефер на срещата беше Оливие Жиру. Той показа доста увереност и дори отсъди дузпа. "Най-трудно беше да остана спокоен при това огромно напрежение. Сега мога да си помисля дали да не стана съдия след края на футболната ми кариера", усмихна се френският национал след предизвикателството. 

Монреал пък нямаше особени проблеми с работата край страничната линия. Той отсъди пряк свободен удар, а след срещата беше категоричен, че ще остави в миналото резките си реакции към реферите по време на официални мачове.

"Не знаех, че имат толкова отговорности. Взимат решения, които променят играта и то само за секунда", разказа той за новата си роля.

Вратарят Чех пък беше първият, който сигнализира на Жиру за нарушението, след което беше свирена дузпата.

"Хубаво е да застанем от другата страна, да видим колко е трудна работата на реферите. Те постоянно са под такова голямо напрежение", заяви стражът.

След срещата тримата футболисти получиха специални поздравления за добре свършената работа от бившия футболен съдия Марк Халси.