на живо

Играчите на "Барселона" обявиха, че намаляват заплатите си със 70%

Отборът ще подпомогне финансово и служители на клуба

Всички играчи на испанския футболен шампион "Барселона" обявиха, че намаляват заплатите си със 70%. Звездите на "блаугранас", начело с капитана Лионел Меси, използваха социалната мрежа "Инстаграм", за да съобщят новината.

Освен това те ще направят дарения с цел да осигурят пълния размер на възнагражданието на служители на клуба, докато Испания е в извънредно положение заради пандемията.

В изявлението си футболистите отправят и критика към ръководството за опита да бъдат поставени под натиск.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Превод на съобщението, публикувано първо от Меси:

"Много се изписа и изговори за първия отбор на "Барселона" относно заплатите на футболистите по време на това извънредно положение.

Преди всичко искаме да разясним, че нашето желание винаги е било да се приложи намаляване на заплатите, които получаваме, защото разбираме отлично, че става въпрос за извънредна ситуация. И сме първите, които винаги са помагали на клуба, когато сме били помолени. Също така много пъти сме го прави самоинициативно в моменти, в които вярваме, че е необходимо и важно.

Не спира да ни изненадва това, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще сторим.

Дойде моментът да обявя, че освен намаляването на нашите заплати със 70% по време на извънредното положение, ще направим дарения, за да може служителите в клуба да получават 100% от заплатите си през това време.

Не говорихме досега, защото важното за нас беше да намерим решения, които да помогнат на клуба, както и на тези, които са най-ощетени в ситуацията. Не искаме да завършим без да изпратим сърдечен поздрав и много сила на всички "кулес", които преминават през тези тежки моменти, както и чакащите търпеливо края на кризата в своите домове. Много скоро ще излезем от това и ще го направим всички заедно.

Да живее "Барса", да живее Каталуня!"

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: