на живо

Глоби и преждевременна ваканция за играчите на "Олимпиакос"

Футболистите на гръцкия гранд се простили с по 400 000 евро

Собственикът на гръцкия шампион "Олимпиакос" - Евангелос Маринакис, започна със солидните мерки за подобряване на резултатите. Бизнесменът, който притежава и английския втородивизионен "Нотингам Форест", не останал доволен от показаното на терена в последно време. 

"Както аз, така и много от феновете, ви толерирахме достатъчно дълго. Днес ще си тръгнете и ще бъдете в почивка!", коментира Маринакис пред гръцките медии.

"Олимпиакос" е 44-кратен шампион на Гърция, като в последните 7 сезона неизменно печели шампионската титла. Измъченото равенство като гост на "Левадиакос" обаче кара клубния президент да предприеме по-крайни мерки. Със загубените две точки грандът от Пирея се свлече до третата позиция, на три от лидера АЕК, който е с мач по-малко, а кръговете до края на първенството са едва четири.

Маринакис наказа своите играчи с глоба от 400 000 евро, като изрично подчерта, че санкцията не е само заради злополучната среща с 10-ия в първенството, но и заради ремито с вечния враг "Панатинайкос" на 4 март.

Собственикът добави, че малка част от играчите ще останат и след паузата, а техни заместници ще бъдат млади таланти от отбора до 20 години.

Това не е първият случай, в който Евангелос предприема строги мерки. Преди 3 години той отново глоби своите играчи, тогава с 500 000 евро след отпадането от европейските клубни турнири.