на живо

Игрите на тотото: Загуби за 27 млн. лв. и връзки с Васил Божков

Законът "Магнитски" пряко засяга тотализатора

Игрите на тотото: Загуби за 27 млн. лв. и връзки с Васил Божков

Някои дейности в министерството на спорта имат криминален вид. Констатацията е на служебния министър на ведомството - Андрей Кузманов. Той разкри, че българският спортен тотализатор работи на огромна загуба.

Нарушения във федерациите има, но те са много малки, заяви министър Кузманов. Според него съвсем различна е ситуацията с българския спортен тотализатор. Загубите за периода 2016-2019 г. са на стойност 27 млн. лв.

Законът "Магнитски" пряко засяга тотализатора, тъй като фирма, свързана с Васил Божков е имала договор за софтуерно оборудване и терминални устройства, датиращ от 2011 г.

"Днес фирма "Декарт" е на девето място в "Магнитски", свързана фирма с г-н Божков. След тази проверка ми стана ясно поведението на министър Красен Кралев след изява за младежките програми, по която той в офиса на ГЕРБ тропаше по масата и казваше: "моето министерство", "моите служители", "моите кашони". Явно и тук е било неговото министерство, защото цялото предно правителство се бореше срещу Васил Божков. Излиза, че правителството се е борило, а министерството на г-н Кралев не се е. Направете си сметка кой кой е в този цирк!", заяви Кузманов.