на живо

Икономическа полиция разпита "Ред Енимълс" и ЦСКА 1948 за казуса с емблемата (ВИДЕО)

Вчера от офисите на новака в Първа лига бяха иззети артикули с емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД

Фирмата "Ред Енимълс", приближена до Гриша Ганчев и ЦСКА 1948 бяха на разпит пред икономическа полиция по казуса с емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

След направената вчера проверка в офисите на новака в Първа лига и иззетите артикули с емблемата, днес в Първо районно управление двете страни обясниха гледната си точката.

След като заплатиха 8 млн. лева за емблемата на фалиралото дружество и предявиха претенции никой друг да не я ползва, от "Ред Енимълс" трябваше да отговорят давали ли са разрешение на ЦСКА 1948 да брандира артикулите си с въпросния символ.

"Никога по никакъв начин не са ме питали, да сме се договаряли, не съм давала право да го ползват.", каза пред bTV Искра Григорова, която е управител на "Ред Енимълс".

В преписката на полицията от вчерашната проверка е написано, че са иззети артикули с емблемата от офисите на ЦСКА 1948.

"Очевидно са преценили, че това, за което сме ги сезирали, наистина се случва и наистина е така.", добави адвокатът на фирмата Станислав Трендафилов.

От ЦСКА 1948 промениха емблемата си за новия сезон, а уеб страницата в онлайн магазина с артикулите със стария символ вече не съществува. "Ние сме го установили за дълъг период от време, че се извършва и това, че то е спряло към настоящия момент, не означава, че лицата, които са допуснали подобно нарушение, не трябва да си понесат отговорността.", добави Трендафилов.

Целта на инициираната от "Ред Енимълс" проверка е превенция на повторни нарушения.

От ЦСКА 1948 казаха, че са подписали протоколите от проверката, не са били разпитвани и няма какво повече да добавят по казуса, който вчера коментираха пред bTV, когато изтъкнаха, че не очакват възникването на последващи правни проблеми за тях.