на живо

Илиан Илиев: "Бенфика" има потенциала да настигне "Порто" и "Спортинг" (ВИДЕО)

Двата тима се сблъскват тази вечер от 22:15 ч. пряко по RING

Илиан Илиев: "Бенфика" има потенциала да настигне "Порто" и "Спортинг" (ВИДЕО)

"Бенфика" има потенциала да настигне "Спортинг" Лисабон и "Порто" и отново да се намеси в битката за титлата. Това заяви пред bTV треньор №1 в България за 2021 г. Илиан Илиев, който носи екипа на лисабонските "орли" между 1995 и 1997 г.

Наставникът на "Черно море" говори преди дербито от Примейра лига между "Спортинг" Лисабон и "Порто", което можете да проследите тази вечер от 22:15 ч. пряко по RING.

"Гледам португалското първенство редовно и трябва да ви кажа, че ако ние си мислим, че при нас има скандали и поляризация между някои отбори, там е война, особено между "Бенфика" и "Порто".

"Сега е "Порто" напред, но оспорвано ще е между тях и "Спортинг". Надявам се обаче с два-три лоши резултата на другите "Бенфика" да успее да ги настигне, тъй като има потенциала."

"Завръщането на Жорже Жезуш не беше щастливо. Още от миналата година назряваше това, което се случи. Неприятно е, че са на доста точки зад първия, но пък моя бивш съотборник (Нелсон) Верисимо показа добра работа и поне до края на годината Руи Коща каза, че той ще е треньор.", допълни Илиев, който има 4 гола в 40 мача за "Бенфика".

Задачата на "орлите" изглежда сложна. Тимът от "Ещадио Да Луж" заема третата позиция с актив от 43 точки - 6 зад втория "Спортинг" и на 12 от върха, окупиран от "Порто".