на живо

Илиана Раева: Атаката на спортния министър срещу Наско се прехвърли върху мен

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика разказа за срещата си с Радостин Василев. Очаква се негово изказване

Lap.bg

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева използва социалните мрежи, за да заяви, че новият министър на младежта и спорта Радостин Василев е проявил грубо отношения към нея. Като мотив тя посочи неразбирателството със собственика на футболния "Левски" и нейн съпруг - Наско Сираков. 

Раева пише, че е била на среща между министъра и спортни федерации, а в разговора той е намесил името на бившия футболист.

Преди ден Наско Сираков изрази позиция на сайта на "Левски", че Василев е нанесъл обида на клуба и феновете, коментирайки строежа на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Снимка: Lap.bg

"След това разкрих страховете си, че няма отговор и информация за финансирането на нашите проекти за Световна купа, която е в началото на април и Световното първенство, което е през септември, както и последната такса към ФИГ за организирането му, на която при забавяне текат лихви. Разкрих и опасенията си за наемите на тренировъчната зала “Арена Армеец”, която ползваме за тренировки, защото нямаме зала, в която да се побере целия национален отбор. Тук е мястото да добавя, че българският национален отбор не разполага с тренировъчна база, която да поеме изцяло националните ни отбори", пише Раева.

Снимка: Lap.bg

"Останах шокирана от отговора на новия министър, който започна с изречението, че е много изненадан и знаел, че Художествената гимнастика е съществувала в зоната на комфорта. Беше казано, че аз съм била единствената, която си е позволила да му звъни по телефона, но тези недомислени изречения бяха нищо сравнение с това, което ме очакваше, а именно, как моят съпруг Наско Сираков вчера бил написал писмо до него...", добави тя. 

Раева опровергава, че е търсила Василев по телефона. 

"Седях и не вярвах на очите и ушите си, какво виждам и какво чувам… Кому са нужни това отношение и тази агресия?! И защо е така?? Така ли ще работим от първия ден?! Г-н Министър, БФХГ никога не се е ползвала с комфорт, за да работи! Нашата федерация е получавала онова, което и се е полагало за постигнатите резултати и за цялостната дейност и труд, които влага за развитието на този спорт. БФХГ не е създавала никакви проблеми на който и да било министър, по какъвто и да е повод и за това сме получавали уважително отношение от всички министри на спорта досега. Не знаех, че дори на секретарката Ви при огромна нужда е проблем да се звъни! Напълно нормално и в реда на нещата е да търсиш връзка с ресорния си министър при проблем. Най-малко съм си представяла, че ще размахвате името на съпруга ми Наско на такава официална среща на федерациите, в присъствието на всички президенти. Това е възмутително! Спортът има нужда от министър, който да уважава усилията и постиженията на българските спортисти и спортни федерации. Като адвокат, който жонглира перфектно с думите и подредбата на изречението, би трябвало да бъдете по-умерен и да знаете, че българският спортист, особено онзи, който е донесъл много победи и поводи за гордост и слава е СМЕЛ и не се страхува от войни, та бил той и на прага на 60- тата си годишнина. Апелирам за повече респект към БФХГ, която тази година ще чества 70-годишнина на своето велико съществуване.

Вярвам в бъдещо ползотворно сътрудничество!", пише още тя.

Снимка: Lap.bg

Очаква се Василев да коментира в 18:30 ч. днес (13 януари), когато ще даде извънредно изявление.