на живо

Илиана Раева: Здравето на момичетата е най-важно

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика разясни за контузията на Лаура Траатс

Здравето на момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика е най-важно и то не трябва да бъде рискувано, дори за световно първенство. Това заяви пред bTV президентът на българската федерация Илиана Раева. 

По-рано днес (26 октомври) стана ясно, че момичетата на треньора Весела Димитрова, които са олимпийски шампионки от Игрите в Токио, няма да се борят за медал на световното. Състезанието трябваше да бъде последно за тях като отбор в професионалните им кариери. Причината е травма на Лаура Траатс. Раева уточни, че става дума за дискова херния.

Снимка: Reuters

"Лаура е получила доста силни болки и нашият доктор е казал, че не трябва да се рискува и не трябва да играем. Контузията ѝ е дискова херния. Няма нищо по-важно от здравето на момичетата. След като докторът е казал, няма да играят. Добре са момичетата. Те постигнаха най-големия си връх. Нищо фатално не се е случило", категорична е Раева. 

България ще има две представителки в индивидуалната надпревара. Боряна Калейн и Татяна Воложанина започват участието си на световното първенство утре (27 октомври).