на живо

Илия Груев в треньорския щаб на "Вердер" Бремен

От тима се похвалиха, че ще използват услугите на българина

Българинът Илия Груев официално стана част от треньорския щаб на германският елитен футболен тим "Вердер" Бремен. Това съобщи клубът в официалния си сайт.

49-годишният Груев ще бъде помощник на треньора Флориан Кофелд от следващия сезон.

Това няма да е първото треньорско предизвикателство на българския специалист. До октомври той води втородивизионния "Дуисбург", но беше освободен заради серия от слаби резултати. Именно той беше в основата на промоцията на тима във второто ниво на Бундеслигата. Преди това Груев е работил като помощник в "Черноморец" Бургас, "Кайзерслаутерн" и "Хайдук" Сплит.

"Очаквам с нетърпение новите ми задачи редом до Флориан Кофелд. Той е превъзходен старши треньор, когото от дълго време ценя много. Радвам се много за в бъдеще да бъда в неговия екип и съм сигурен, че заедно можем да постигнем много с "Вердер". Клубът ми е много симпатичен от дълго време с начина на работа и съм сигурен, че ще пасна добре към него", заяви Груев след назначаването си.

В юношеската школа на отбора от Бремен играе синът на българския треньор. Той носи името на баща си и е смятан за един от най-големите таланти на "Вердер".

В момента "Вердер" е на 9-то място в класирането на Бундеслигата два кръга преди края. В историята си тимът е ставал 4 пъти шампион на Германия (за последно през 2004 г.) и 6 пъти е печелил Купата на страната (за последно през 2009 г.). "Вердер" е шампион в турнира за Купата на носителите на купи (предшественик на Лига Европа) от сезон 1991/1992.