на живо

Илия Христов: Феновете петнят името на "Левски" с действията си (ВИДЕО)

Привържениците отново чупиха седалки на стадион "Славия"

Илия Христов: Феновете петнят името на "Левски" с действията си (ВИДЕО)

Дисциплинарната комисия към БФС глоби "Левски" с 5300 лева заради вандалските прояви на мача със "Славия", загубен от "сините" с 0:1. Клубът от "Герена" ще трябва да възстанови и щетите на стадиона в кв. "Овча купел".

След последния съдийски сигнал феновете на "Левски" започнаха да чупят седалки в сектор "В". Тази тяхна проява не се случва за първи път. През миналата година привържениците изпочупиха над 800 седалки на полувремето заради по-високите цени на билетите за агитката на гостуващия отбор.

Близо година по-късно ситуацията на стадион "Славия" изглежда подобна. Над 200 счупени седалки, които ще струват на "Левски" около 8000 лева.

Този път с това си действие привържениците изразиха недоволството си, че са настанени в сектор "В". Феновете бяха разкритикувани от члена на Надзорния съвет Илия Христов, който отговаря за работата с привържениците.

"Привържениците на "Левски" така, както обвиняват футболистите в бездушие и че петнят фланелката, трябва да се замислят, че с действията си петнят името на "Левски", защото както казват много хора – името задължава. Клубът не е в състояние явно да контролира недоброномерени привърженици, които не се замислят какво нанасят на клуба.", каза Христов пред bTV.

На стадион "Славия" агитката на "Левски" беше разделена в два сектора, за да не се повторят ексцесиите от последното гостуване в "Коматево". Въпреки това до напрежение отново се стигна.