на живо

"Зелена светлина" за продажбата на "Челси"

Най-после добри новини за "сините"

Reuters

Процесът по продажбата на "Челси" ще бъде подновен, след като правителството на Великобритания е дало "зелена светлина", въпреки санкциите срещу Роман Абрамович.

55-годишният руски олигарх обяви, че напуска клуба само няколко дни след началото на войната в Украйна. Той е смятан за приближен на Владимир Путин.

Преди няколко дни Абрамович попадна в списъка на руснаците, чиито активи бяха замразени като част от санкциите на Обединеното кралство.

Снимка: Reuters

"Челси" получи специален лиценз до 31 май, с който може да продължи да функционира, но снощи стана ясно, че сметките на клуба са запорирани.

Добрата новина за "сините" е, че са започнали разговори между британското правителство и компанията, която е ангажирана с продажбата на клуба. "The Athletic" твърди, че процесът ще бъде подновен и ще продължи по план, както преди санкциите срещу Абрамович.

Сделката може да бъде завършена в рамките на 4 или 6 седмици. Има интерес от няколко потенциални купувача, но все още няма официална оферта, пише още изданието.

Твърди се още, че правителството ще разреши продажбата, но само ако Абрамович докаже, че няма да се облагодетелства лично от транзакцията".