на живо

Инджов: Ако хората изберат Божков, ние няма да пречим (ВИДЕО)

Вижте цялото интервю на собствениците на ПФК ЦСКА АД!

Собствениците на настоящия ЦСКА - Милко Георгиев и Ивайло Манджуков, заедно с един от финансовите си партньори Юлиан Инджов прекратиха мълчанието си и разкриха плановете си за червения клуб.

Тримата разказаха какви планове имат за бъдещето на клуба - вариантите, които стоят пред тях: А група, Б група или аматьорски дивизии.

Управителите на ПФК ЦСКА АД казаха, че решението за базите на стадион Българска Армия и Панчарево е в ръцете на министър Красен Кралев.

Юлиан Инджов обяви, че при положение, че феновете припознаят ЦСКА на Васил Божков и Гриша Ганчев, настоящите акционери нямат намерение да пречат.

Ето и цялото интервю на Инджов, Манджуков и Георгиев:

"След последните спекулации в медиите, аз ги наричам спекулации, защото няма изявление, ясно изразено, нито на господин Ганчев, нито на господин Божков за ЦСКА и за съдбата му, ние ще изчакаме днес и утре такова от потенциални спасители на ЦСКА. Ако такива не се появят, ние имаме готовност, ако господин Кралев припознае нас и нашата програма, да започнем да изграждаме отначало футболен клуб ЦСКА, да преназначим веднага в четвъртък детско-юношеската школа. Умишлено задържаме, за да не пречим на този процес, който в момента върви. Имаме регистрирано ново дружество, което е с наименование 'Футболен клуб ЦСКА'. По отношение на новото дружество, ние се ангажираме с доста по-скромен бюджет от порядъка на 4 милиона. Основно ще разчитаме на български футболисти. Не се интересуваме от спекулациите с покупко-продажба на чуждестранни футболисти. Такъв приход не ни интересува. За всичко това сме водили предварителни разговори, не сме неподготвени. Ако бъдем припознати ние, то в четвъртък и петък имаме готовност това да го реализираме като факт. Нашето притеснение не е кой ще бъде собственик на клуба, а кой ще предостави по-добра програма за развитие на клуба и кой отговорно и с чувство за дълг и чест ще поеме от тук нататък развитието на дружеството. Приканвам господин Кралев да избере най-добрия проект и да заложи на него. Ако той се свърже с нас и го поиска, ще му предоставим нашия проект още сега. Той е готов, написан е. Може да го предоставим в рамките на 30 минути. Не искаме да създаваме разнобой и не искаме да има двусмислие", заяви Юлиан Инджов.

Снимка: БГНЕС

"Абсолютно сме наясно какво е състоянието на клуба. Към днешна дата ПФК ЦСКА има 23 милиона лева задължения, които с всеки изминал ден се увеличават. Причината е продължителното и устойчиво неправилно управление на клуба от предишните собственици. Ние категорично не искаме разделение на червената общност. Това го казваме като хора, които обичаме ЦСКА. Едно е ясно. Сегашното дружество няма бъдеще. Изходът за спасение на ЦСКА минава през учредяване на ново дружество и рестарт на проекта ЦСКА", заяви Ивайло Манджуков.

Снимка: БГНЕС

"Искаме всичко да свърши. Да е ясно ЦСКА в коя група ще играе, защото за всички е ясно, че ЦСКА ще го има. Няма начин ЦСКА да го няма.  Заявен интерес отстрана на господин Божков или господин Ганчев няма. Ние не сме чули такова нещо. Информираме се от медиите. Благодарение на нас двамата с Ивайло червената общност успя, ако мога така да кажа, да узрее до това, че клубът в този му вид няма как да продължи да съществува. Не искаме да пречим на т.нар. спасители. Спасител си ако дойдеш в момента и спасиш сегашния футболен клуб. Другото не е спасение. Аз лично имам огромни притеснения. По начина, по който се случват нещата, подозирам, че след няколко години пак ще водим подобен разговор с някои други спасители", каза Милко Георгиев.