на живо

Инфарктен край и 2:2 между "Ливърпул" и "Тотнъм"

Хари Кейн с гол номер 100

Getty Images

"Ливърпул" завърши наравно 2:2 у дома с "Тотнъм" в дербито от 26-ия кръг на Висшата лига. "Червените" поведоха в резултата още в третата минута. Мохамед Салах се откъсна от защитата на гостите и с техничен удар преодоля вратаря Юго Лорис. 

До края на първата част превъзходството на 18-кратните шампиони на Англия продължи, но до втори гол във вратата на "шпорите" не се стигна. 

След почивката "Тотнъм" заигра доста по-активно и в 80-ата минута Виктор Уанияма изравни с далечен удар от движение в горния ляв ъгъл на вратата на домакините.

Четири минути след това вратарят Лорис Кариус фаулира Хари Кейн в наказателното поле, но английският национал пропусна отсъдената дузпа.

В първата минута на добавеното време Салах финтира трима защитници на лондончани, влезе в наказателното поле и реализира отблизо второ попадение в полза на "Ливърпул".

Драмата в добавеното време беше пълна, когато главният съдия Джон Мос отсъди втора дузпа в полза на "шпорите". Върджил ван Дайк извърши нарушение в наказателното поле срещу резервата Ерик Ламела и Хари Кейн се разписа от бялата точка за крайното 2:2. Това е гол номер 100 в кариерата на английския национал. 

След това равенство "Ливърпул" заема трето място в класирането с актив от 51 точки, докато "Тотнъм" е на петата позиция с две точки по-малко.