на живо

"Интер" е на четвъртфинал в Лига Европа, "Хетафе" продължава да пропада

"Нерадзурите" спечелиха с 2:0, съперникът пропусна дузпа

Getty Images

Един от фаворитите за спечелване на Лига Европа - "Интер", продължава към четвъртфиналите на турнира. Италианският гранд победи с 2:0 "Хетафе" в мач, игран на неутрален терен в Гелзенкирхен (Германия).

На "Фелтинс Арена" точни за "нерадзурите" бяха Ромелу Лукаку в 33' и Кристиан Ериксен в 83'. Четвърт час преди края Хорхе Молина от "Хетафе" изпусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Диего Годин в наказателното поле.

По този начин "Интер" спря серията си от шест поредни поражения срещу представители на Ла Лига и прескочи осминафиналната фаза след три неуспешни опита.

Снимка: Getty Images

Испанският тим не успя да спре пропадането си и допусна шеста загуба във всички турнири след подновяването на сезона. От 12 юни досега тимът на Хосе Бордалас е записал само една победа. Именно заради този срив "Хетафе" завърши на осмо място в Ла Лига и не успя да си осигури място в евротурнирите през следващия сезон.

"Интер" е на другия полюс - с едно поражение в 15-те си двубоя във всички турнири след рестарта. Лига Европа обаче е последният шанс за отбора на Антонио Конте да вдигне трофей през настоящия сезон.

В четвъртфиналите на турнира съперник на италианския вицешампион ще бъде победителят от двойката "Рейнджърс" - "Байер" Леверкузен. Германците имат аванс от 3:1 преди реванша, в който са домакини.