на живо

"Интер" - "Лудогорец" в Милано, но без публика

Очаква се официално потвърждение от УЕФА

Getty Images

Футболната среща-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа между "Интер" и българския шампион "Лудогорец" ще се играе в четвъртък (27 февруари) на стадион "Джузепе Меаца" в Милано, както беше предвидено, но без публика.

Това съобщава авторитетното италианско издание "Гадзета дело спорт", като твърди, че решението е взето от общината на Милано и е въпрос на часове да бъде оповестено официално и от европейската футболна централа УЕФА. 

Притесненията у организаторите се появиха, след като в Италия бяха регистрирани 79 случая на коронавирус, а двама човека починаха. Най-напрегната е ситуацията в областите Ломбардия и Венето. Основното огнище на заразата е град Кодоньо, на 60 километра от Милано. Това е причината да бъдат взети строги мерки, които да предотвратят събирането на големи групи хора на едно място.

От "Лудогорец" отправиха официално запитване към "Интер" и УЕФА, като заявиха, че предвиждат 600 привърженици да подкрепят тима в реванша, а част от тях вече са закупили самолетни билети.

От УЕФА са разглеждали и възможността да преместят мача на друг стадион, но в крайна сметка са се спрели на вариант срещата да се играе на затворени врата.

"Интер" трябваше да се изправи срещу "Сампдория" през настоящия кръг в Серия "А", но сблъсъкът ще се състои в друг ден. 

В първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа "Лудогорец" загуби у дома с 0:2 от "Интер".