на живо

"Интер" най-накрая победи в Лига Европа (ВИДЕО)

Италианският тим обаче продължава да е последен в своята група

Getty Images

"Интер" записа първа победа в турнира Лига Европа. Италианският тим се наложи с 1:0 над "Саутхемптън" и по този начин прибавиха първи три точки към актива си. Въпреки това "нерадзурите" продължават да са на последно място в своята група.

С капитанската лента на "Интер" излезе Мауро Икарди. Аржентинецът е в немилост от феновете, след като публикува своята автобиография.

През първото полувреме английският тим беше по-активен на терена и успя да затрудни на няколко пъти вратаря Хамданович. Най-добрата ситуация за италианците пък пропусна Едер.

Втората част също започна с натиск на "Саутхемптън". "Светците" владееха топката повече, но в 67-та минута Антонио Кандрева успя да открие резултата.

Той прати топката в мрежата след удар с левия крак от наказателното поле.

Пет минути по-късно "Интер" остана с човек по-малко. Марсело Брозович извърши грубо нарушение в средата на терена и беше пратен в съблекалнята по-рано.

Английският тим опита да възстанови равенството до края, но не успя да отбележи.

Така "Интер" е на последно място в своята група със само три точки. "Саутхемптън" е предпоследен с 4 точки. Толкова има и "Апоел" Беер Шева. На първо място е "Спарта" Прага с 6.