на живо

"Интер" привлече Жоао Марио за рекордните 45 млн. евро

Европейският шампион е най-скъпият в историята на "Спортинг"

Португалският полузащитник Жоао Марио официално е част от отбора на "Интер". Сделката бе потвърдена от досегашния отбор на 23-годишния футболист "Спортинг" Лисабон, които ще се сдобият с рекордните 45 млн. евро от продажбата на играча.

Марио се превърна в най-скъпият португалец в историята на клуба, задминавайки съотборниците си в националния отбор Кристиано Роналдо и Нани, които също са юноши на "лъвовете". Той е по-скъп и от Ренато Санчес, Пепе, Рикардо Карвальо и Фабио Коентрао. 

Снимка: Getty Images

Сумата, която ще приберат "лъвовете" се изравнява и с тази от трансфера на Хамес Родригес. Колумбийският футболист бе продаден от Порто за същата сума в Монако.

Изигралият 121 мача с фланелката на Лисабон пристигна на стадион "Сан Сиро", за да проследи мача на "нерадзурите" срещу Палермо днес, който ще бъде излъчен пряко по RING, от 19:00 ч. След това футболистът отново ще отпътува за родината си, тъй като му предстоят световни квалификации с националния му отбор.

Снимка: Twitter

От ръководството на "Интер" обявиха и другото си ново попълнение - бразилският нападател Габриел Барбоса. До момента няма официална информация дали 19-годишният талант ще се присъедини в редиците на "нерадзурите" или ще остане като преотстъпен в "Сантос".

Според италианските медии "Интер" ще даде 28 млн. евро за Габигол, като 10 млн. евро ще бъдат за футболиста, а останалите 18 млн. ерво за бившия му клуб. Очаква се годишната му заплата да бъде в размер на 3,5 млн. евро.

Бразилецът ще бъде на разположение на старши треньора на италианския гранд Франк де Бур също след квалификациите за световното през 2018 г.