на живо

"Интер" и "Аталанта" взеха по точка след двубой с 40 удара (ВИДЕО)

Зрелищен мач на "Джузепе Меаца"

"Интер" и "Аталанта" взеха по точка след двубой с 40 удара (ВИДЕО)

Шампионът "Интер" направи зрелищно 2:2 с гостуващия "Аталанта" в мач от шестия кръг на италианската Серия "А" и пропусна възможността да оглави класирането заедно с градския си съперник "Милан".

Двубоят тази вечер оправда очакванията за спектакъл, като двата тима отправиха общо 40 удара (19 за домакините и 21 за гостите), което е рекорд за Калчото от началото на сезона.

Снимка: Getty Images

"Интер" поведе още в 5', когато Лаутаро Мартинес се възползва от подаване на Николо Барела. "Богинята" обаче стигна до пълен обрат в рамките на 8 минути между 30' и 38' чрез Руслан Малиновски и Рафаел Толой.

През втората част "нерадзурите" се добраха до 2:2 чрез босненския национал Един Джеко, за когото това бе пети гол през настоящата кампания.

Снимка: Getty Images

В 86' "Интер" получи шанс да отмъкне трите точки, но Федерико Димарко удари напречната греда от дузпа. Две минути по-късно попадение на резервата Роберто Пиколи за "бергамаските" бе отменено след намесата на системата за видеоповторения (VAR), тъй като топката бе напуснала очертанията на терена.

След равенството "Интер" е трети с актив от 14 точки - на две от лидера "Милан" и една зад "Наполи", който е с мач по-малко. "Аталанта" заема петата позиция с 11 точки.