на живо

Ирландец с COVID-19 играл цял мач срещу Англия

Браун дал положителен тест след мача

Reuters

Интересен казус със заразен с коронавирус футболист. Полузащитникът на Ирландия Алан Браун е с положителен тест за COVID-19 след снощната загуба с 0:3 от Англия в приятелски мач.

Това означава, че Браун е играл пълни 90 минути на "Уембли" с коронавирус.

Той вече е изолиран от останалите си съотборници и няма да се изправи срещу България в мача от Лигата на нациите следващата седмица.

Снимка: Reuters

Логично, тази новина притесни всички в английския футбол. Играчите на Гарет Саутгейт вече са тествани и чакат резултатите си.

Трите лъва играят с Белгия в неделя, след което са домакини и на Исландия на "Уембли", след като получиха специално разрешение от правителството.

"Викингите" гостуват в Лондон след мач с Дания в Копенхаген, а според новите правила те не би трябвало да бъдат допуснати на английска земя заради ситуацията в Дания, тъй като стана ясно, че COVID-19 се е предал от хора на норки.

Инцидентът с Алан Браун идва само няколко дни след интересния случай на Домагой Вида. Капитанът на финалиста от последното световно първенство - Хърватия, игра едно полувреме срещу Турция, а на почивката бе заменен, след като в хърватския щаб разбрали със закъснение, че тестът му за коронавирус е положителен.