на живо

Иско носи първи успех на "Реал" у дома

Шампионите победиха "Еспаньол" с 2:0

Getty Images

"Реал" Мадрид спечели с 2:0 домакинството си на "Еспаньол" в мач от седмия кръга на Ла Лига. И двете попадение за състава на Зинедин Зидан отбеляза Иско. 

Така след две равенства и една загуба, "Реал" стигна до първи успех на "Сантиаго Бернабеу" от началото на сезона в Примера.

С този успех "белите" събраха актив от 14 точки и вече заемат 5-ото място в първенството, докато тимът от Каталуния остава на 14-ата позиция с 8 пункта.

Домакините наложиха натиск със стъпването си на терена. Още в 1-ата минута Иско стреля към вратата на каталунците, но Пау Лопес се разтегна максимално и изби.

В 25-ата минута добра възможност се откри и пред капитана на "Реал" Серхио Рамос, който отправи удар с глава, но отново стражът на гостите се отличи с брилянтно спасяване.

Все пак доминацията на шампионите даде резултат и в 30-ата минута те поведоха. Кристиано Роналдо намери по прекрасен начин Иско, който разстреля Пау Лопес за 1:0.

В самия край на първата част дойде и първата голова възможност за "Еспаньол". Жерар Морено обаче пропусна да изравни, след като топката срещна гредата на Кейлос Навас.

Гостите заиграха по-уверено след почивката. В 50-ата минута Марк Наваро се освободи в наказателното поле и стреля моментално, но Навас показа класа с майсторско спасяване.

Иско сложи край на интригата в мача с втория си гол в 71-ата минута.